• Fragt fra 29,-
  • Fri levering over 299 kr.
  • Byttegaranti 365 dage
  • 60 dages returret

Hvad er en Klarborg nisse?Hvad er en Klarborg nisse?

I familien Klarborg har nisser altid været en stor del af hverdagen i julen, hvert år i flere generationer. Etly Klarborgs mor og bedstemor har altid fortalt om nisser og trolde. Specielt har nisserne været en stor del af Etly Klarborg og hendes brors opvækst, Hvert år til jul fik de godter og små gaver af nissen. De havde begge to en julesok og en pakkekalender, som hang på væggen til jul, som deres loft-nisse kunne kravle ned og lægge gaver og godter i. I ly af natten kom deres nisse Julius nemlig ned loftet for at lægge gaver eller godter i deres julesok eller hænge på deres pakkekalender.
Nissen var en gavmild og eventyrlig lille fyr, som de kaldte Julius. 

Nissen Julius kunne både finde på at lave løjer og drillerier, når risengrøden ikke stod klar til ham om natten. Etly og hendes bror Peter var altid spændte når de stod op, for nu skulle de se om Julius havde givet dem gaver, godter eller drillerier, og selvom der engang i mellem var drillerier istedet for godter, så var drillerierne altid kærlige og sjove. Julius var nemlig på ingen måde en "ond" eller sur nisse, han holdt meget af børnene og familien han boede hos. 

I familien Klarborg var der mange jule traditioner og det har altid været meget vigtigt at man hyggede sammen, især i julen. Der blev pyntet op til d. 1. December, bagt julekager til juleaften, lavet konfekt, hentet juletræ d. 21. December og julemanden kom på besøg d. 23. december, som man kan sige var lidt anderledes fra det man normalt kender. MEN traditionerne var altid en stor del af børnenes opvækst i familien Klarborg.

Disse traditioner dyrkes stadig i familien Klarborg, både Etly Klarborgs tre sønner og Peters to børn er alle vokset op med de samme traditioner og fortællinger om nisser. De havde også en loft-nisse som gav gaver og godter, drillede fra tid til anden og de fik også hjælp til at pynte juletræet d. 23. December. 

Disse traditioner vil fortsætte da vi mener at fantasien skal dyrkes, og at ISÆR børn skal have lov til, at tro på nisser. – Fantasien er vigtig for børns udvikling og kreativitet. Det værner vi om.

Klarborg nissen som vi kender den.

Klarborg nissen lever på loftet, i stalden eller laden hos mange familier og trives især, hvor der er småbørn og dyr. Klarborg nissen nyder at spise lækker julemad og især risengrød eller Risalamande er et hit! Klarborg nissen elsker at være i naturen, lege rundt med skovens dyr og lege tagfat med hinanden. De forstår at hygge sig sammen, nyde hinandens selskab og de holder meget af julens traditioner og hygge.

Klarborg nisserne kommer i alle aldre og størrelser, og med mange forskellige personligheder. Nogle er filosofiske, eftertænksomme, kreative, spontane, søvnige, arbejdsomme, fingersnilde, musikalske, sjove.... Ja, der findes én nisse for os alle. Men noget de alle har tilfældes er at de er nuttede, buttede, kærlige, søde og omsorgsfulde. De er alle dejlige på hver deres måde! 

Mangfoldigheden i Klarborg nisserne afspejler meget os mennesker og vi har alle ret til at være her uanset hvem vi er. Respekt, kærlighed, hygge og glæde er ord som repræsenterer tanker bag Klarborg nisserne og deres historie.

Vær en del af det sammen med os!

Hold fast i julens traditioner og husk at tro på nisser!

Det gør vi! – Familien Klarborg