Klarborg Julemanden - 35 års Jubilæum

Etly Klarborg har skabt Julemanden i det billede, vi kender ham, men der er alligevel noget ved udtrykket i figuren, der fortæller en historie. Etly Klarborgs fortolkning af Julemanden er nemlig inspireret af en person, hun kender.

På lager

Certificeret webshop

  • Køberbeskyttelse op til 10.000 kr.
  • Nem og gennemskuelig handel
  • Sikker betaling

Beskrivelse

Han er mild, varm, venlig, smilende og dejlig rund. Alle børn nyder godt af hans glæde og gavmildhed. Han har en god tyk mave, så der er lidt modstand når han skal ned gennem skorstenen, ellers dumper han for hurtigt ned og larmer for meget.

Højde: 22,5cm.


Alle kender Julemanden

Hvis man er heldig, kan man måske høre bjældeklang og hans dejlige latter, "Ho, ho, ho", når han kommer susende med hans 9 rensdyr og kanen fyldt med gaver til alle søde børn. Julemanden har meget travlt, så det er godt han har sine 9 rensdyr, Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden, Lyn og hans yndlings Rudolf med den røde tud, som lyser for ham i den mørke frostklare nat.

Julemanden bor ved Nordpolen

Herfra flyver han juleaften og julenat afsted med kanen, gaver og sine flyvende rensdyr. Hvis han er i tidsnød, nøjes han med at aflevere dem i en stor sæk ved fordøren eller får hjælp af alle de søde hjælpenisser, som bor på loftet, stalde, lader eller i skoven. Når Julemandens kane er tom for gaver, vender han glad og træt næsen hjemad mod nordpolen. Både Julemand og rensdyr træner til varme og forkælelse, efter en lang kold kanetur i sne og frost. Hjemme på Nordpolen venter Julemor med varm mælk og kager til Julemanden. Og friske gulerødder og vand til rensdyrene. Så blev det endelig jul og Julemanden kan slappe af og nyde varmen fra den glødende pejs. Sneen daler stille ned og dækker hvert et lille træ og busk udenfor. I alle hjem stråler juletræer og glade børn. Udenfor skinner lyset fra vinduernes varme skær i sneen, alle dyr, fugle, småkravl og nisser gemmer sig i deres skjul og glæder sig til næste jul.

Rigtig glædelig jul.
Kærlig hilsen Etly Klarborg.Nye ikoner fra Etly Klarborg

I forbindelse med Etly Klarborgs 35 års jubilæum i 2021 har designeren lanceret to nye ikoner. Mens det ene er Etly Klarborgs egen fortolkning af en gammel kending, afspejler det andet ikon det menneske, der har været inspirationskilden til designerens livsværk – et populært og nostalgisk univers af nisser og andre nuttede væsener, der har vakt glæde og skabt liv i de danske hjem gennem 35 år.

Julemanden fra Nordjylland

Julemanden er en vigtig karakter. For mange måske endda den vigtigste, når det gælder årets største højtid. Han er rar og gavmild, rund og blød, og så er han en samlende kraft for både nisser og alverdens børn. En karakter, der styrker os i troen, spreder magi og opmuntrer til nærvær i familiens skød.

Etly Klarborg har skabt Julemanden i det billede, vi kender ham, men der er alligevel noget ved udtrykket i figuren, der fortæller en historie. Etly Klarborgs fortolkning af Julemanden er nemlig inspireret af en person, hun kender. En mand der tager skikkelse af selveste Julemanden og som fire søndage i Advent er en fast kending ved Nissehuset i Moseby i Nordjylland, en del af Etly Klarborgs nisseunivers.

– Han har det skønneste, milde ansigt og kan bringe julelys i børnenes øjne, så de stråler længe efter. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor meget jeg frydes, når jeg en søndag i Advent overværer magien ved Nissehuset, hvor børnene står med måbende ansigter, mens han fortæller historier fra Nordpolen, siger Etly Klarborg

Om designeren

Designeren bag de kendte Klarborgnisser

Etly Klarborg, som er kunstneren bag Klarborgnisserne og brandet Klarborg, har i mere end 30 år solgt og designet de flotte og buttede Klarborgnisser. Siden Etly åbnede sin egen gårdbutik i 1986, er det blevet til mere end 300 forskellige nisse- og trolde designs, som sælges i hele Danmark. Etly Klarborg designer sine nisser med hjertet og med inspiration fra den danske gammeldags jul. Hygge, kærlighed, respekt, leg og fantasi er nogle af de ord, som Etly bruger i sin designproces og inspireres af når et nyt design fødes. Nisserne er i dag blevet et velkendt juleprodukt som ikke alene bringer Etlys budskab med ind i de danske stuer men også er med til at sprede hygge og glæde i mange menneskers hjem. Der findes rigtige nisser, Klarborgnisser.

LÆS MERE

 

 

Relaterede produkter

Klarborg Årsnissepar 2021 - Mary & Hans
399,95 kr.
Klarborg Snemænd 2021 - Gertrud & Ejvin
399,95 kr.