• 2-3 Hverdages levering
  • Fri levering over 299 kr.
  • Byttegaranti 365 dage
  • 60 dages returret

de

Om designeren

Designeren bag de kendte Klarborgnisser

Etly Klarborg, som er kunstneren bag Klarborgnisserne og brandet Klarborg, har i mere end 30 år solgt og designet de flotte og buttede Klarborgnisser. Siden Etly åbnede sin egen gårdbutik i 1986, er det blevet til mere end 300 forskellige nisse- og trolde designs, som sælges i hele Danmark. Etly Klarborg designer sine nisser med hjertet og med inspiration fra den danske gammeldags jul. Hygge, kærlighed, respekt, leg og fantasi er nogle af de ord, som Etly bruger i sin designproces og inspireres af når et nyt design fødes. Nisserne er i dag blevet et velkendt juleprodukt som ikke alene bringer Etlys budskab med ind i de danske stuer men også er med til at sprede hygge og glæde i mange menneskers hjem. Der findes rigtige nisser, Klarborgnisser.

Hvad er en Klarborg nisse? – Læs mere om dem via linket.

 

sonner 

 

Inspiration

Siden Etly var blot 4 år gammel har hendes liv været fyldt med nisser. Det var dog først efter hendes første søn, Martin kom til verden, at Etly opdagede hvad hendes fremtidige inspirationskilde skulle være. ”En aften hvor Martin var kommet i nattøjet tumlede han rundt, så hans lille strutmave strittede frem og straks så jeg bare en nisse for mig med trøjen oppe på maven”. Siden er mere end 300 buttede nisser kommet til verden, som alle har et navn og en historie som Etly har fundet inspiration til fra børn, bekendte og venner hun har i sit liv. Etlys 3 sønner, Martin, Mads og Mathias, har selv stået model til deres egen nisse, som Etly har skabt i deres billede da de var helt små. 

 

gammelbo

 

Butik Gammelbo

Lidt ude på landet i skovkanten, ligger Etly Klarborgs hyggelige værksted, derude hvor varmen fra den åbne pejs og de mange stearinlys gør den danske hygge helt uundgåelig, skabes Klarborgnisserne. Det er netop deres ophav som gør, at Klarborgnisserne slet ikke kan undgå at bringe hygge hvor end de kommer. Den danske hygge er glæde, samvær og kærlighed til sin familie og venner, og Klarborgnisserne er indbegrebet af kærlighed, omsorg, glæde og tradition. Hygge er ikke bare et ord, men en følelse og en stemning man skaber sammen og tydeligt mærker hvert år, især ved juletid. Når mørket sænker sig udenfor, familien er ved din side, ilden i pejsen lyser op og varmen spreder sig i stuen, så vil hyggen opstå og en helt speciel varme og glæde i kroppen af kærlighed og afslapning vil brede sig.

Etly Klarborg tror på, at hvis man har hjertet med i de valg man tager i livet, så har man de bedste forudsætninger for, at træffe gode valg. Klarborgnisserne har hjertet med, og de vil gerne minde dig om, hvor vigtigt det er, at ha´ hjertet med i de valg man træffer.

 

bedste 

 

Kreativ familie

"Min mor har fortalt mig, at jeg, fra jeg var ganske lille, blot omkring 4 år, har tegnet, malet og leget med ler. Mine ynglingsfigurer har altid været nisser og trolde, nok fordi det altid var dem, min mor fortalte eventyr om. Jeg sad oppe på køkkenbordet og modelerede mine første små nissefigurer, og når jeg var med min mor i mosen, hvor hun arbejdede, sad jeg mellem tørv, lyng og kæruld og formede små nisser og trolde i fugtig tørvemuld. Jeg legede med figurerne og fik tiden til at gå. Fantasien fik frit spil, så de små nisse- og troldefigurer har været med mig altid og vil helt sikkert også følge mig resten af mit liv. 

I mit barndomshjem gjorde vi altid meget ud af julens traditioner – ikke mindst nisserne. Jeg havde en livlig fantasi og var overbevist om, at nisserne levede oppe på loftet og kom frem om natten og gik rundt og lavede små fodspor i den nyfaldne sne, og det var naturligvis også dem, der lagde pakker i min julesok og pyntede vores juletræ om natten. Den livlige fantasi har jeg stadig, de små nisser har fulgt mig lige siden min barndom og er blevet til et virkeligt juleeventyr for mig."    
 

Firmaet i dag

I dag drives firmaet stadig som en familie virksomhed af Etly selv, hendes mand Kristian og hendes 3 sønner Martin, Mads & Mathias som er kommet mere og mere ind over de seneste 5 år. Nisserne har betydet utrolig meget for Martin, Mads & Mathias og de har været en stor del af hverdagen, gennem hele deres opvækst. Så det betyder rigtig meget for dem alle 3, at være en del af firmaet, den dag i dag. 
signatur